Loading...
Str. Carierei, Nr. 153 - Brasov 0722.646.119 office@mecanosud.ro

- Acte necesare inscriere -

INSCRIERE CURS SUDORI

DSAPentru înscrierea la cursurile școlii Mecanosud și obținerea diplomei de sudor românească, viitorul cursant trebuie să prezinte următoarele documente:
◉ Copie de pe CI
◉ Copie de pe certificatul de naștere
◉ Copie de pe ultima diplomă de studiu obținută
◉ Adeverință medicală cu specificația „Apt pentru meseria de sudor”


In prima zi la inceputul cursului se va achita integral prețul cursului. Dupa terminarea celei de a treia zi de pregatire (in prima zi se face protectia muncii, se dau materialele, se face cazarea la pensiune, se precizeaza ideile si programul de pregatire ,etc – aceasta zi nu este calculata ca facand parte din programul de pregatire) in cazul în care cursantul este nemulțumit de prestația sa, de calitatea învățării în cadrul școlii sau consideră pur și simplu că această meserie nu este pentru el, se întrerupe cursul și i se returnează integral banii plătiți pe curs, mai putin banii de cazare.


Pentru informatii suplimentare va stam cu placere la dispozitie.

INTREBARI SI RASPUNSURI

    1. Sudor, 24 ani , Bacau

    I:  Cate ore pe zi dureaza cursul? Daca e vorba de 4, eu as fi dispus sa il fac in regim intensiv  lucrez in Belgia si am concediu scurt , daca este posibil. as prefera sa fac mai mult timp de pregatire intr-o zi.

    R: Cursul dureaza 4 ore pe zi x 20 zile lucratoare = 80 de ore. Daca doriti puteti sa stati si mai multe ore pe zi dar din experienta noastra dupa 4 ore pe zi cursantul incepe sa oboseasaca si incep  „pauze lungi si dese” care nu sunt benefice pentru o  invatare eficienta.

    1. Sudor, 28 ani, Valcea

    I: Sunt interesat de certificatul TUV, pot sa il obtin fara a avea diploma romaneasca?

    R: Da, se poate obtine, dar va precizam ca diploma romaneasca este valabila toata viata , certificatul TUV este valabil 3 ani si este pe procedeu de sudare, materiale, grosimi , pozitii de sudare etc.

    1. Sudor, 33 ani, Brasov

     

    I:  Ce tipuri de sudura sunt predate? Imi va fi emis un certificat pt fiecare metoda absolvita cu succes?   Fiecare metoda de sudura este taxata separat ?

    R: Sunt predate procedeele uzuale ( TIG , MIG MAG , SEM – ELECTROD , OXI GAZ) , dar se insista pe ce doreste cursantul ( sau angajatorul cursantului in cazul in care cursantul a fost trimis la scolarizare de catre firma). Exemplu: Cursantului i-a recomandat un prieten care lucreaza la firma X sa se pregateasca TIG INOX deoarece firma X ofera o salarizare buna si cauta sudor TIG INOX. Nu se emite un certificat pentru fiecare procedeu de sudura absolvit, adica diploma oficiala data de Statul Roman. La sfarsitul cursului, cursantul v-a da o testare interna conform normei europene EN ISO 9606-1, care v-a fi filmata, v-a fi stocata in arhiva firmei Mecanosud ( se v-a da pe USB cursantului ), in cazul in care este solicitata de un angajator se poate arata, dar numai  cu acceptul cursantului si se v-a da o diploma interna Mecanosud in acest sens. Nu este taxata fiecare metoda de sudare separat. Este taxata separat examinarea TUV.

    1. Director de firma, Targu Mures

     

    I: Putem sa facem pregatire 8 ore pe zi cu 6 sudori care nu au mai sudat TIG pe teava si trebuie sa lucreze la tevi TIG deoarece suntem in intarziere cu lucrari pe care trebuie sa le executam?

    R: Da, putem sa sa facem pregatire 8 ore pe zi si cu mai mult de 6 sudori, dar va precizam  ca nu este recomandat pentru o pregatire eficienta

    1. Sudor, 38 ani, Braila

    I: Am vorbit cu acum 2 luni pentru inscriere si v-am spus ca ma inscriu sigur la urmatoarea serie, iar acum ma refuzati deoarece spuneti ca nu mai aveti locuri ?!

    R: Apreciem ca vreti sa faceti cursul de sudura dar la noi locurile sunt limitate, nu facem cu un numar prea mare de cursanti pentru a ne ocupa foarte bine de fiecare cursant. Inscrierea efectiva la curs se face in urma achitarii unui avans de catre cursant respectiv se retine locul celui care a achitat, conform informatiilor transmise pe mail.

    1. Sudor, 35 ani, Satu Mare

    I: Pot sa vin cu hainele mele de lucru?

    R: Da. Puteti sa veniti cu hainele de lucru dar neaparat bluza cu maneca lunga.Sorturile de sudura avand pielea tare incomodeaza in faza de invatare.Daca sudorul doreste poate sa foloseasca sorturile din dotarea firmei.

    1. Sudor, 48 ani, Fagaras

    I: Am lucrat ca lacatus langa sudor la asamblare, am mai sudat, am in mare cunostinte despre sudura.Trebuie sa repet si lucrurile care le cunosc?

    R: Se verifica rapid cunostintele pe care le aveti, va corectam daca este cazul pentru a nu porni gresit mai departe, si se continua cu exercitii la care creste treptat gradul de complexitate.De exemplu am avut cursanti care din a doua zi au executat suduri vertical ascendente sau TIG pe teava, acest lucru depinde de indemanarea fiecarui cursant. Scopul nostru este ca la sfarsitul pregatirii cursantul sa dobandeasca cat mai multe cunostinte cu scopul de a suda corespunzator piese cat mai pretentioase cu grad de dificultate ridicat.

    1. Sudor, 54 ani, Zarnesti

    I: Lucrez in constructii, am mai sudat, si vreau sa invat meseria de sudor, dar nu sunt sigur ca “ am mana”. Daca nu reusesc sa invat, dau banii pe curs degeaba?

    R: In primele 3 zile noi ne dam seama de abilitatile Dumneavoastra pentru a invata meseria de sudor, adica de a deveni  sudor bun, respectiv foarte bun.

    In cazul in  care nu aveti aceste abilitati va comunicam acest aspect, oprim cursul si va returnam integral banii platiti pentru curs.(In cazul in care ati fost cazat, avansul pentru cazare se pierde)

     Sudor, 35 ani, Belgia

    I: Sunt sudor de meserie si lucrez in Belgia ca sudor electric si vreau sa invat sa sudez in argon. La sfarsitul cursului voi fi instare sa iau atestatul sa sudez in argon ?

    R: Atestatul in strainatate este Certificatul TUV. Toti sudorii nostri la sfarsitul cursului  sunt capabili sa sudeze probele de sudura pentru certificatul TUV de dificultate medie  si bineinteles de dificultate usoara, dar avem si sudori care iau probele TUV de dificultate ridicata, acestia fiind in general veniti la specializare. In primele trei zile ale cursului, noi evaluam cursantul, respectiv calitatile si aptitudinile de a invata, iar daca nu este conform asteptarilor noastre si a cerintelor organismelor de certificare TUV, RINA, SGS, etc,  conform EN ISO 9606-1 ( certificatul se obtine in urma testarii probei la  incercarile distructive si/sau incercarilor nedistructive, conform cerintelor normelor  europene, in urma acestor verificari, proba este acceptata sau neacceptata) se  comunica cursantului acest lucru, se inapoiaza banii integral platiti pentru curs, cazarea de la pensiune se pierde.

    Sudor, 38 ani, Buzau

    I: Pot sa vin cu masca mea la curs?

    R: Da, puteti veni, dar veti primi materialele la inceputul cursului, ca toti ceilalti cursanti.

 

DESFASURARE PREGATIRE DESPRE MECANOSUD TEHNICI DE SUDURA ABSOLVIRE CURS